tisdag 12 juni 2012

Bagare Bus

 

april 2012 206april 2012 207april 2012 208april 2012 209april 2012 210april 2012 211april 2012 214april 2012 216april 2012 217april 2012 219april 2012 222

Jo, det ser idylliskt ut. Alvar bakar egna kanelbullar och bjuder sen mormor och morfar på bullkalas på gården. Men det var inte Alvar som gjorde hela jobbet med bullarna om man säger så. Och han är ganska bestämd när han bakar. För det första är Alvar ingen vän av att följa recept, mäta upp mjöl och dona. Han vill gärna ta mjölpåsen och mjölkpaketet och bara hälla. Salt skall det gärna vara mycket av också tycker Alvar. En deciliter minst. Sen är det viktigt att smaka av det smälta smöret ur kastrullen. Rätt så mycket behöver man smaka faktiskt. Att hälla mjöl på golvet för att kunna baka ut degen där var ett annat av hans förslag. Liksom att äta upp alla bullarna innan vi gräddat (det har han efter sin far), och att slicka av kanelfyllningen från de färdigrullade bullarna. Och att höja och sänka ugnstemperaturen lite godtyckligt under gräddningstid. Slutresultatet blev ändå förvånansvärt lyckat, och vad gästerna inte vet om mår de ju inte dåligt av…

1 kommentar:

Per-Oskar sa...

Det var en mysig kväll! Och bilder där Lars har Alvars gubbkeps tycker jag vi kan kalla en modern klassiker nu..